Wanneer post en wanneer koerier?

Tegenwoordig heb je voor het verzenden van brieven en pakketten veel meer keuze dan vroeger het geval was. Vele jaren geleden was de mogelijkheid om post te versturen een service die in landen werd aangeboden door de overheid. Vaak was het helemaal geen winstgevende onderneming en moest de inkomsten van het bedrijf met belastinggeld aangevuld worden om rond te kunnen komen.

transportdiensten

Door de jaren heen maakten echter steeds meer mensen en bedrijven gebruik van de mogelijkheid om brieven, documenten en goederen te laten bezorgen en werd het een activiteit die wel winst opleverde. Vanaf dat moment werden ook koerierdiensten opgericht die met de post concurreren op bepaalde gebieden. Deze situatie is nu nog altijd van kracht en consumenten en bedrijven staan voor de vraag wanneer post en wanneer koerier voor een verzending? Ga eens langs bijĀ Daktiva koeriers B.V. voor meer informatie over koerier.

Wat verzenden en waar naartoe?

Of je voor de post of een koerier kiest is van een aantal factoren afhankelijk. Onder andere wat je en waar naartoe je wilt verzenden. Deze factoren kunnen de keuze heel makkelijk voor je maken. De koeriersdiensten concurreren namelijk alleen op de gebieden met de post die het meest winstgevend zijn.

Als je een brief naar een zeer afgelegen plek wilt versturen dan zal je met de post altijd voordeliger uit zijn. Voor een koeriersdienst is dit een verzending die niet interessant is. Een pakket afleveren in een drukke stad waar veel meer pakketten afgeleverd moeten worden is wel winstgevend aan te bieden. Hier kan daarom een koerier weleens een betere keuze zijn.

Hoe snel moet men bezorgen?

Een andere vraag die je jezelf moet stellen, en die invloed kan hebben op je keuze voor post of koerier, is hoe snel het item dat je wilt verzenden bezorgd moet worden. Als hierbij grote spoed geboden is, dan zal in bijna alle gevallen de koerier een betere keuze zijn. Deze bedrijven kunnen namelijk speciale spoedverzendingen aanbieden waarbij een koerier direct naar de plaats van bestemming wordt gestuurd. Hier betaal je dan wel iets meer voor, maar de koerierdiensten hebben de mogelijkheid om spullen met de grootste spoed af te laten leveren.