Een nieuw dak laten plaatsen met een plat dak

Een nadeel van een plat dak is dat de dakbedekking hiervan regelmatig vervangen moet worden. Dit komt omdat op een plat dak water stil blijft staan en de blootstelling aan de zon maximaal is op het platte oppervlakte.

Daarbij worden er vaak soorten dakbedekking op een plat dak gebruikt die een minder lange levensduur hebben dan bijvoorbeeld dakpannen die op schuine daken gebruikt worden. U kunt natuurlijk altijd advies inwinnen van een dakwerken specialist.

Het voordeel van een plat dak is echter dat een nieuw dak plaatsen redelijk makkelijk uitgevoerd kan worden. Er zijn geen moeilijke hoeken die problemen kunnen geven en de dakdekker kan ook veilig op een plat oppervlakte staan wanneer de taak uitgevoerd wordt. Verder hebben de meeste platte daken ook dakgoten langs de gehele dakrand, maar slechts een regenpijp die het regenwater op het dak afvoert.

Dakbedekking vervangen

epdm folieEen nieuw plat dak betekent meestal de dakbedekking vervangen. Zelden komt het voor dat de gehele dakconstructie vernieuwd moet worden bij platte daken. Als dit het geval zou zijn dan is eigenlijk de gehele bouwconstructie van het gebouw niet meer te vertrouwen. Wanneer we dus spreken over een nieuw dak laten plaatsen bedoelen we eigenlijk de complete dakbedekking van een plat dak vervangen.

Er zijn ook nog mogelijkheden voor dakisolatie, waarbij u energie kunt besparen. Bij het vervangen van het dak kan hier direct aandacht aan gegeven worden.

Dit kunnen bijvoorbeeld pvc of golfplaten zijn die het dak bedekken. Bij de meeste platte daken op schuren en garages wordt meestal bitumen of EPDM dakbedekking gebruikt. Dit materiaal is makkelijk aan te brengen en ook vaak te repareren. Het plaatsen van een nieuw dak zal daarom niet vaak meer dan een dag in beslag nemen.